Desembre ja és aquí!



Desembre ja és aquí i amb ell el fred! Els biòlegs i les biòlogues marines estan entusiasmats amb els seus calendaris d’advent. Ja ensumen el Nadal i calculen cada dia els dies que resten per les vacances.

Avui a català, els hi he repartit uns gomets amb lletres entre les quals havia amagats els símbols d’interrogant, exclamació i punt. Hem parlat sobre per a què serveixen i com ens ajuden alhora de llegir un text a posar l’entonació adequada. Mentrestant, amb la resta de lletres, han escrit cinc paraules amb cada una però anant molt alerta ja que hi havia lletres intruses com la ñ castellana. 

 

Durant les darreres sessions de llengua tant catalana com castellana, hem continuat amb activitats d’escriptura tals com dictats, redacció del que han fet el cap de setmana i escriptura de cartes. Però també hem fet alguna proposta senzilla de lectura de paraules d’una i dues síl·labes. 

 

En les sessions d’anglès estan treballant els nombres, les salutacions i vocabulari de material escolar. Aquesta setmana també han començat amb les parts del cos humà. Comentar-vos que n’Azahara sempre que pot ve els dilluns a fer la sessió i deixa els materials preparats per als dimecres que la fa na Victòria. 

 

Per altra banda, i referent a l’àmbit matemàtic, aquests darrers dies hem treballat la numeració. Hem conegut el que és una unitat i una desena. Per a fer-ho, a l’escola tenim materials manipulatius que els hi ajuden a experimentar amb els nombres i les quantitats de manera tangible. Així doncs, no només hem practicat amb les peces manipulatives sinó que també hem fet alguna feineta en paper i continuarem fent cosetes. 

 

A cienciart, ens vam convertir en periodistes durant la penúltima sessió i ens va encantar! Mentre que a la darrera sessió vam fer el d’agulla i fil. Na Chaly ens va convidar a fer un pompó molt polit. 



 

La setmana passada, a conferències en Tahiel ens va parlar del monstres marins. Tema que els hi va encantar: 


https://drive.google.com/file/d/1pzZXr6dP3b1vMqx4v9HuK7Ic1RJEx5NW/view?usp=sharing 

 

A Escuela amiga, estam investigant quins peixos eivissencs viuen a cada hàbitat. És a dir, a l’arena, la roca o entre la posidònia del fins marí que són els tres escenaris més comuns de la nostra illa. 




 Finalment, el nostre projecte està agafant un caire molt interessant. Després d’exposar els fòssils trobats, van sorgir dubtes relacionats amb què era el mesozoic, el juràssic, el paleozoic i si tenia relació o no amb els períodes com la prehistòria, l’antiga roma i els egipcis.




 

Així, vam abordar que una ERA eren molts milions d’anys i que la Terra ha passat per moltes abans de l’aparició dels humans. També vam raonar sobre el fet que avui dia sabem que han existit els dinosaures o altres animals marins gràcies als fòssils i que la geologia és la ciència que estudia la Terra la qual ens ha donat informació relativa a que el planeta ha transcorregut per diferents eres geològiques i que molts dels fòssils que han trobat pertanyen al Paleozoic i Mesozoic els quals continuarem treballant.


Vos mantindrem informats/des! 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

JA TENIM LA PORTA ACABADA!

COMENÇAM NOU CURS!